6.1 C
London
Saturday, January 28, 2023

Example of UAS IPA Class 9 Semester 1 Questions + Answer Key

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Watch the full video of Example of UAS IPA Class 9 Semester 1 Questions + Answer Key

Immaku.com – Hi younger siblings, end of semester exams are coming up soon. For the junior high school level, one of the subjects that will be repeated is Natural Sciences (IPA). Maybe some students will like this one subject, because there are science subjects that require hands-on practice. So that students will easily understand. You can learn through UAS IPA Question Class 9 Semester 1.

With this exercise, it is hoped that this will serve as your reference material for learning. Study with friends or alone at home. Here are some practice questions for science subjects and their answers.

Part 1 UAS Science Questions Class 9 Semester 1

UAS IPA Question Class 9 Semester 1
1. Pay attention to the following statements!
  1. Unplug the cable from the socket if not using electrical equipment
  2. Install fuses properly
  3. Using LED lights
  4. Turn off unused lights

Activities related to procedures for the safe use of electricity are indicated by the number?

  • a. 3 and 4
  • b. 2 and 3
  • c. 1 and 3
  • d. 1 and 2

Answer: D

2. Pay attention to the following data!

  1. Geothermal
  2. Bioethanol
  3. Coal
  4. Kerosene
  5. Biomass

Alternative energy sources indicated by numbers?

  • a. 2, 4, and 5
  • b. 2, 3, and 4
  • c. 1, 3, and 4
  • d. 1, 2, and 5

Answer: D

3. An electrical equipment has an electric voltage of 12 volts and a current flowing of 2 A, then the amount of electrical energy needed in 10 seconds is?

  • a. 440 Joule
  • b. 340 Joule
  • c.  240 Joule
  • d. 120 Joules

The answer: C

4. A circuit consists of a battery and a lamp. In this circuit, a charge of 50 C passes through the circuit for 25 seconds. The current quart in the circuit is?

  • a. 4 A
  • b. 3 A
  • c. 2 A
  • d. 1 A

The answer: C

5. Which of the following is a carrier of traits that are passed from parents to offspring?

  • the. Allele
  • b. Locus
  • c. nucleus
  • d. gen

Answer: D

6. Technologies that utilize the concept of static electricity are commonly found in everyday life. Which of the following is not the use of static electricity in technology?

  • a. Fotocopy machine
  • b. Car painting
  • c. Deposition on the chimney
  • d. Laptop use

Answer: D

7. Pay attention to the following animal data!

  1. Tuna fish
  2. Electric stingray
  3. Elephant trunk fish
  4. Whale
  5. Hammerhead shark
  6. Electric catfish

Animals capable of producing electric current are indicated by the number?

  • a. 3,4,5,6
  • b. 2,3,5,6
  • c. 2,3,4,5
  • d. 1,2,3,4,

The answer: B

Part 2 UAS Science Questions for Class 9 Semester 1

UAS IPA Question Class 9 Semester 1

8. Two similarly charged objects q1 = 5 x 〖10〗^(-4) C and q2 = 5 x 〖10〗^(-4) C are separated by a distance of 5 cm. If k = 9 x 〖10〗^9 Nm^2/C^2 then the magnitude of the coulomb force between the two charges is?

  • a. 9 x 〖10〗^7 N
  • b. 9 x 〖10〗^6 N
  • c. 9 x 〖10〗^5 N
  • d. 9 x 〖10〗^4 N

The answer: C

9. Which of the following is an abnormality in humans that can be passed down from previous generations?

  • a. High blood pressure, diabetes, gout
  • b. Epilepsy, polio, hemophilia
  • c. Cancer, color blindness, anemia
  • d. Color blindness, hemophilia, albino

Answer: D

10. An orange with sweet fruit (MM) is crossed with an orange with sour fruit (mm). The resulting F1 is a sweet-fruited orange (Mm). If fellow F1 are crossed and produce F2 as many as 240 offspring, how many offspring will bear fruit?

  • a. 240
  • b. 180
  • c. 120
  • d. 60

The answer: B

11. Crossing red flowers with white flowers produces F1 offspring with pink flowers. When the first offspring is crossed with each other, the phenotypic ratio in F2 is?

  • a. 3 : 1 : 1
  • b. 1 : 3 : 1
  • c.  2 : 1 : 1
  • d. 1 : 2 : 1

Answer: D

12. A cross between a white hibiscus plant (mm) and a red hibiscus plant (MM). Red is dominant over white. If the first offspring of F1 are crossed with each other, what will be the offspring in F2 with the phenotypic ratio?

  • a. Red:white = 1:1
  • b. Red: purple: white = 1:1:2
  • c. Red: white = 3:1
  • d. Red : purple : white = 1:2:1

The answer: C

13. The following animals that reproduce by parthenogenesis are?

  • a. Lizards, snakes and crocodiles
  • b. Bees, ants, and aphids
  • c. Porifera, jellyfish and squid
  • d. Planaria, amoeba, and hydra

The answer: B

Part 3 UAS IPA Class 9 Semester 1 questions

UAS IPA Question Class 9 Semester 1

14. Sweet mango with large fruit has the MMBb genotype. The gametes for this genotype are?

  • a. MB, Mb, mB, dan mb
  • b. MB dan Mb
  • c. Mb
  • d. MB

The answer: B

15. Which of the following animals undergo external fertilization?

  • a. Birds and rabbits
  • b. Birds and frogs
  • c. Fish and snakes
  • d. Fish and frogs

Answer: D

16. Pay attention to the following breeding characteristics!

  1. Requires two individuals
  2. It doesn’t start with fertilization
  3. The nature of the resulting children varies
  4. Puppies come from parts of the mother’s body

The way of sexual reproduction (generative) is indicated by the number?

  • a. (2) and (4)
  • b. (1) and (3)
  • c. (2) and (3)
  • d. (1) and (2)

The answer: B

17. Efforts that can be made to prevent the transmission of sexually transmitted diseases are?

  • a. Maintain the health of the genital organs
  • b. Change partners
  • c. Free sex behavior
  • d. Early-age marriage

The answer: A

18. Does a person show symptoms of illness, namely sores on the genitals, red rashes on the palms of the hands, fever, through laboratory examination Treponema pallidum is found based on the symptoms of the person suffering from the disease?

  • a. Gonorhea
  • b. Sifilis
  • c. HIV/AIDS
  • d. Herpes simplex general

The answer: B

19. A disease has the following characteristics: There are scars/ulcers as a place for bacteria to enter, attack the genital area, and are caused by Treponema pallidum. The characteristics of the disease above are possessed by people who suffer from the disease?

  • a. Chlamydiasis
  • b. Candidiasis
  • c. Genital herpes
  • d. Sifilis

Answer: D

20. Which statement is not true about oogenesis?

  • a. The end result of oogenesis is one ovum and three polar bodies
  • b. The polar body is the result of secondary oocyte division by meiosis
  • c. When a baby girl is born, the process of egg cell formation reaches the primary oocyte formation phase
  • d. Oogenesis begins from birth

the answer: D

The final word

That’s the review about UAS IPA Question Class 9 Semester 1. With this exercise, you will get a lot of learning references. This exercise is made so that those of you who are going to carry out final semester exams can study optimally, and get the expected results. But with the answer key listed, don’t make it an excuse for you not to find out about the answer first.

Read Also:

Originally posted 2022-12-04 10:42:44.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here