4.4 C
London
Friday, January 27, 2023

PJOK PAS Questions for Class 1 Elementary School Semester 1 and Answer Keys

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Watch the full video of PJOK PAS Questions for Class 1 Elementary School Semester 1 and Answer Keys

Here’s an example about PAS PJOK for grade 1 elementary school semester 1 along with the answer key.

This week Elementary School (SD) students are taking the Final Semester Assessment Exam (PAS) or Final Semester Examination (UAS). Immaku.com shares an example about PAS PJOK for grade 1 elementary school which can be used as material for student practice at home or at school.

With these questions and answer keys, it is hoped that the Minimum Passing Criteria (KKM) that has been determined will be achieved.

In addition to being a training material at home or at school, about PAS PJOK This can be used as a reference in writing test questions.

Questions about PAS PJOK Class 1 SD

This question is a test of the ability of students, to find out the extent of their understanding of the material that the teacher has taught for one semester.

About PAS PJOK This has also been given an answer, but it still needs to be checked again for each answer.

This example of practice questions is in the form of 15 multiple choices, 5 entries and 5 essays.

Let’s look at examples of PAS questions education physical education, sports and health for grade 1 elementary school and the answer key below, quoted from Websiteedukasi.com.

Example of Multiple Choice PAS PJOK Questions

General Instructions

  1. Pray first before working on the questions!
  2. Fill in your identity in the upper right corner!
  3. Read each question carefully!
  4. Do the questions that you think are the easiest first!
  5. Double-check your work before handing it over to your teacher!
  6. Put a cross ( X ) on one of the letters a, b, or c on the most correct answer!
  1. the following picture is….
    corner question 1
    a. child walking hunched over
    b. child walks upright
    c. child standing ready
  1. So that the motion goes in rhythm, when the right hand is swung forward, the legs that move forward together are…
    a. Left foot b. Right leg c. Both legs
  1. Body posture when walking should …..
    a. Oblique b. strapping c. Humpback
  1. Running turns – turning, making the body of the legs become ….
    a. agile b. sick c. Slow
  1. Standing rest posture is shown in the figure …..
corner question 5
  1. when running, the body leans towards the ….
    a. above
    b. front
    c. back
  1. In the picture below, students throw the ball using ….
    about corner 7
    a. head
    b. two hands
    c. one hand
  1. In order for the ball to be thrown far, it must be thrown with…
    a. strong b. as fast as fast c. just normal
  1. Examples of movements performed while still in place are…
    a. Walk sideways
    b. Run forward
    c. Swinging Arms
  1. The motion of the balance of moving places is shown in the picture…
about corner 10
  1. The traditional game of jumping rope or rubber jumping is shown in the picture…
about corner 11
  1. When swinging a rope in a jump rope game, the limbs used are…
    a. Hand b. neck c. Foot
  1. about corner 12Lulu is doing a sitting posture….
    a. Sitting cross-legged
    b. Sitting cross-legged
    c. Sit Long
  1. about corner 14As in the picture beside, the attitude of the hands when walking is …..
    a. Swing alternately forward and backward
    b. Swing alternately to the left and right
    c. Be quiet
  1. about corner 15hand movements when imitating a tree in the wind is…
    a. holding the knee
    b. bent back
    c. swing around

Fill-in-the-blank question

II. Fill in the blanks below correctly!

  1. The jumping movement is done by using focus…
  2. The limbs used to catch the ball are…
  3. Hand attitude when running is …………….. alternately.
  4. about corner 19The name of the game shown in the picture beside is ……………
  1. about corner 20Irwan is doing a sitting posture…
  2. Leli is doing a sitting posture….
  3. The correct sitting posture while studying is . . . .
  4. Frogs move with . . . .
  5. about corner 24The name of the game shown in the picture is ….
  6. Kicking the ball using…

Soal Essay

III. Answer the question below

  1. Mention 5 names of your body parts!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  1. What is the attitude of the feet while doing the resting standing position?
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  1. Mention 2 examples of standing posture

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  1. essay corner questionsWhat are they demonstrating?

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  1. Mention 2 sitting postures that you know!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Key Answers to PAS PJOK Questions

Multiple choice

1 C 6 B 11 A
2 A 7 B 12 A
3 B 8 A 13 B
4 A 9 C 14 A
5 C 10 B 15 C

Stuffing

  1. Feet
  2. hand
  3. swing
  4. Jump rope or jump rubber
  5. Sit Long
  6. Sitting cross-legged
  7. Sit Up
  8. Jumping
  9. Cranky game
  10. Feet

Essay

  1. Hands, feet, Head, Neck, Ears, nose (Master’s Policy)
  2. Opened
  3. Stand up straight, stand rest (teacher policy)
  4. Throw catch the ball
  5. Sit cross-legged, sit stretched out, sit cross-legged

And that’s the example brothers and sisters about PAS PJOK semester 1 independent curriculum that can Immaku.com hope this is useful for all of you.

Read Also:

Originally posted 2022-12-10 08:42:53.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here